Prăjitura snickers

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in:

Ingrediente

Blat
  • 6 albusuri,
  • 100 g zahar,
  • 200 g nuci macinate,
  • esenta de vanilie,
  • 6 linguri faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 2 linguri cacao.
Cremă
  • 6 galbenusuri,
  • 14 linguri zahar,
  • 200 g nuci maruntite,
  • 200 g unt,
  • esenta de vanilie
Glazură
  • 200 g ciocolata

Mod De Preparare

Prăjitura snickers este o combinație delicioasă de nuci, ciocolată și blat crocant. Rețeta de prăjitura snickers este simplu de preparat, iar rezultatul absolut savuros. 

Dacă vrei să-ți impresionezi familia și prietenii cu un desert deosebit, atunci prăjitura snickers este ceea ce poți face. Nu necesită foarte mult timp și nici nu trebuie să fii vreun chef ca să-ți iasă absolut senzațională. Cu puțină atenție, vei obține prăjitura snickers perfectă cu care să-i dai gata pe cei din jur.

Prăjitura snickers e delicioasă ca desert sau alături de o ceașcă de cafea sau ceai.

Cum se face prăjitura snickers

  1. Se mixează albușurile cu zahărul, până când se obține o spumă tare.
  2. Se adaugă esența, nucile și făina amestecată cu praf de copt și cacao. Se amestecă ușor.
  3. Compoziția astfel obținută se toarnă în tavă tapetata cu hârtie de copt și se coace timp se 20-25 minute.
  4. Blatul se lasă să se răcească și se tăie în două. Se obțin două foi cu dimensiuni de 30 x 17 cm (dimensiuni tavă 30 x 35cm).
  5. Crema:  Într-un vas se caramelizează 7 linguri cu zahăr, se trage vasul deoparte și se adaugă untul. Se amestecă până se topește, se adaugă nucile și apoi gălbenușurile frecate cu restul cantității de zahăr.
  6. Se pune crema din nou pe foc și se lasă să fiarbă 5-6 minute până ce se îngroașă.
  7. Asamblarea prăjiturii snickers: Peste prima foaie se întinde jumătate din cremă.
  8. Se așază cea de-a două foaie și restul cantității de cremă.
  9. Se dă prăjitura la rece până când cremă se întărește puțin, apoi se toarnă ciocolată topită.
  10. Se dă din nou la rece.
  11. Se taie în bucăți dreptunghiulare sau în formă de romb, de mărime potrivită.

Prăjitura snickers astfel preparată este crocantă, dar și cremoasă. Poftă bună!

Alte rețete de prăjituri delicioase: