Prăjitura Tosca

De Bianca Prangate,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in:

Ingrediente

Blat
  • 8 albușuri de ou
  • 200 g zahăr
  • 60 g făină
  • 100 g semințe de mac
  • 50 g fulgi de cocos
  • un praf de sare
Blatul de biscuiți
  • 150 g biscuiți
  • 200 ml cafea pregătită
Cremă
  • 8 gălbenușuri de ou
  • 200 g zahăr
  • 300 g unt
  • 300 ml lapte
  • 1 plic budincă de vanilie
Glazură
  • 150 g ciocolată
  • 150 ml frișcă lichidă

Mod De Preparare

Prăjitura Tosca este una din cele mai delicioase rețete, pe care oricine o poate face și cu care vei da cu siguranță pe spate musafirii.

Prăjitura Tosca, la bază, este o prăjitură cu blat și glazură de ciocolată, umplută cu cremă de castane. În timp, această rețetă a fost uitată și a apărut una nouă, complet diferită.

Astăzi, prăjitura Tosca cunoscută de toată lumea este acea prăjitură cu blat de mac și cocos, cremă de vanilie și glazură de ciocolată. Deși are mai mulți pași, merită efortul. (Vezi și: Cum faci cea mai bună crema de ciocolata pentru prajituri)

  1. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Pentru a pregăti blatul, amestecăm albușurile cu un praf de sare, până compoziția devine fermă.
  3. Adăugăm semințele de mac, fulgii de cocos și făina și amestecăm bine totul.
  4. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, turnăm aluatul și îl nivelăm.
  5. Punem blatul la copt timp de 15 minute, timp în care pregătim crema.
  6. Amestecăm gălbenușurile și zahărul, iar peste ele adăugăm laptele și praful de budincă.
  7. După ce mixăm bine ingredientele, le punem pe foc și amestecăm în mod continuu în ele. Crema este gata când se îngroașă.
  8. Luăm crema de pe foc și o lăsăm să se răcească. Între timp, frecăm untul până capătă o textură spumoasă.
  9. Amestecăm untul și crema răcită.
  10. Scoatem blatul de la cuptor, iar peste el adăugăm crema.
  11. Pentru a face blatul de biscuiți, trecem repede biscuiții prin cafeaua pregătită, apoi îi punem peste prăjitură, până acoperim totată suprafața.
  12. În final, pregătim glazura prin topirea ciocolatei la bain marie și amestecarea ei cu smântâna lichidă.
  13. Turnăm glazura peste prăjitură și o lăsăm la frigider peste noapte.

Foto – YouTube

Îți recomandăm și următoarele rețete:

Blat de tort

Gem de gutui

Biscuiti de casa spritati