Învaţă să prepari nişte prăjiturele în formă de tub tip canoli italieneşti cu cireşe de sezon. Adaugă frişcă şi ai un desert divin, bun pentru toată familia.
Mod de preparare:
Încălzeşte cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă mare, apoi tapetează cu hârtie de copt.
Amestecă albuşurile, zahărul, uleiul de rapiţă, untul topit, vanilia într-un castron mare.
Înglobează făina şi pudra de cacao şi amestecă încet.
Ia câte 3 linguriţe din amestec şi formează un cerc, ca pentru nişte fursecuri mari de 10 cm diametru.
Dă la cuptor pentru 6 minute, apoi scoate-le şi rulează aluatul în tuburi. Lasă tuburile pentru canoli să se răcească.
Prepară cireşele:
Dă cuptorul mai tare, la 200 de grade.
Amestecă cireşele, zahărul şi amidonul într-un castron.
Coace cireşele glazurate timp de 40 de minute, dar amestecă la fiecare 15 minute.
Lasă crema de cireşe la răcit şi dă la frigider până la servire.
Prepară frişca:
Amestecă frişca lichidă rece cu lichiorul de cireşe şi zahărul pudră într-un mixer până obţii o frişcă roz aromată. Dă frişca de cireşe la rece până la asamblare.
Asamblare:
Umple prăjiturile tub canoli cu cantităţi egale de frişcă de cireşe şi sos de cireşe. Poţi folosi un poş stelat pentru frişcă.