1. Se spală bine gutuile, se curăţă de coajă şi apoi se taie felii potrivite. Se stropesc cu zeamă de lămâie, ca să nu se oxideze şi se păstrează pe o farfurie.
2. Se amestecă într-un vas, cu mixerul, albuşurile şi gălbenuşurile, împreună cu zahărul tos şi cel vanilat, timp de 3-5 minute. Se adaugă apoi uleiul şi se mixează în continuare. Praful de copt se stinge în lapte şi apoi se adaugă şi el în compoziţie şi se bate cu mixerul, la turaţie mai uşoară, până se încorporează, după care se adaugă, treptat, făina cernută în prealabil.
3. Între timp, se pregăteşte o tavă rotundă. Se unge cu ulei şi se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziţia bine omogenizată. Pe deasupra se aşază feliile de gutui, apoi se bagă tava în cuptorul încins în prealabil şi se lasă la copt la foc potrivit, în jur de 20-30 de minute.
4. După ce s-a rumenit, se scoate prăjitura din cuptor şi se lasă la răcit, apoi se răstoarnă pe o farfurie şi se ornează cu zahăr pudră.