Prăjitură vietnameză cu banane

Prăjitură vietnameză cu banane

Ingrediente

  • 500 g banane mari si coapte
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri rom
  • 2 linguri lapte condensat indulcit
  • 1 praf sare
  • 1 ceasca lapte de cocos
  • 6 felii paine alba, fara coaja
  • 2 linguri unt topit

Mod De Preparare

Învaţă să prepari o prăjitură delicioasă şi exotică cu banane, după o reţetă vietnameză tradiţională, pe nume Banh Chuoi Nuong.

Mod de preparare:

Amestecă feliile de banane cu romul şi zahărul şi lasă la rece 30 de minute.

Amestecă laptele condensat în laptele de cocos şi adaugă un rpaf de sare.

Înmoaie pâinea albă în amestecul de lapte şi lasă 15 minute deoparte.

Amestecă 2/3 din banane cu pâinea înmuiată în lapte de cocos şi presează pasta într-o tavă. Pune deasupra restul de felii de banană şi dă la cuptor pentru 15 minute, la 175 de grade Celsius.

Unge deasupra cu unt şi mai coace încă 30 de minute, dacă este posibil şi cu flacăra de deasupra aprinsă (pentru cuptoarele care au foc şi sus şi jos). Scoate prăjitura vietnameză cu banane din cuptor când feliile de banană sunt rumenite şi marginile caramelizate.

Se lasă la răcit şi se consumă până la 10 zile de la fabricaţie, dacă este ţinută la frigider.

Evaluează