Prajitura „Vişinica”

De erikachivu,

Ingrediente

Pentru blat:
  • 8 bucati albuşuri
  • 8 g zahar
  • 300 g nuca
Pentru crema:
  • 8 bucati galbenuşuri
  • 250 g zahar
  • 150 g margarina
  • 60 g cacao
  • 1 lingura faina
  • 50 ml lapte
  • 150 g vişine din vişinata
Pentru ornat:
  • 24 bucati vişine din vişinata
  • 200 ml smântâna pentru frişca
  • 2 pliculete zahar vanilat

Mod De Preparare

Învaţă să prepari o prăjitură Vişinica' aşa cum făcea bunica.

 

Mod de preparare:

1. Pentru blat, se bat spuma tare albuşurile, se adauga zaharul şi se bat bine pâna se topeşte. Nuca se taie marunt şi se adauga în blat. Se pune hârtie de copt în tava şi se toarna compozişia, care se da la cuptorul preîncalzit, la foc moderat, aproximativ 45 de minute. Se lasa la racit pâna se pregateşte crema.

2. Pentru crema, galbenuşurile se freaca cu zaharul, cacaua şi faina, se adauga laptele şi se pun pe baie de abur pâna se îngroaşa. Se lasa la rece 15 minute. Separat, se freaca margarina cât sa fie spumoasă, apoi se adauga crema calduţa, puţin câte puţin, şi se omogenizează. La final, se adauga vişinele taiate marunt şi scurse de zeama. Crema se lasa la rece aproximativ 30 de minute.

3. Pentru asamblare, se aşaza foaia de bezea, crema şi apoi se orneaza cu vişine întregi şi frişca (obşinuta prin amestecul energic al smântânii pentru frişca cu zaharul vanilat).

Evaluează
Media Rating
1stargraygraygraygray 1 / 5 - 2 Review(s)
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă