Prăjiturele “nuci”

prajiturele nuci

De Andreea Catrina,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita esenţă de rom
  • 180 g zahăr pudră
  • 100 g unt nesărat, la temperatura camerei
Pentru aluat
  • 150 g făină (aproximativ)
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 180 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 100 g unt sau margarină
  • 3 ouă
Pentru cremă
  • 300 g nuci măcinate
  • 5 linguri lapte călduţ

Mod De Preparare

Uite cum prepari prăjiturile copilăriei tale, prăjiturelele „nuci”.

  1. Într-un bol încăpător amestecă margarina sau untul cu zahărul. Poţi folosi fără probleme mixerul, sau o poţi face manual. Apoi adaugă ouăle, amestecă din nou 2-3 minute, iar la final pune şi uleiul.
  2. Amestecă 150 gr de făină, cu praful de copt şi zahărul vanilat. Adaugă apoi şi amestecul pe care l-ai făcut mai devreme, din ouă, zahăr, unt şi ulei.
  3. Fă mici nuci din aluatul rezultat şi coace-le în forma specială.
  4. Când le poţi dezlipi cu uşurinţă de pe formă, înseamnă că sunt gata.
  5. Acum e timpul să faci crema – Amestecă zahărul cu untul, apoi adaugă cacaoa, esenţa de rom şi laptele călduţ. Apoi pune în crema rezultată şi nucile măcinate.
  6. Umple câte două jumătăţi de nuci din aluat, cu crema rezultată, iar apoi lipeşte-le, pentru a arăta exact ca o nucă în coajă.
  7. La final, presară pe ele zahăr pudră.
Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă