Prăjituri cu mac

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 ceasca zahăr
  • 150 g unt
  • 3 ouă
  • 1 cana făină
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 ceasca mac
  • 2 lămâi
  • 200 g zahăr pudră

Mod De Preparare

1. Albuşurile se bat spumă tare, apoi se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi o lingură zeamă de lămâie. Se bat în continuare până se întăresc din nou, apoi se adaugă gălbenuşurile, untul bătut spumă, o lingură coajă de lămâie, făina amestecată cu praful de copt şi macul.

2. Se amestecă uşor, de jos în sus, apoi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Se coace în cuptorul bine încins dinainte, la foc potrivit, 30 – 40 minute.

3. După ce s-a copt, aluatul se înţeapă din loc în loc cu furculiţa, apoi se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se pudrează cu zahăr.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte