Pregăteşte madlene la tine acasă!

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 lingura rom sau lichior de fructe
  • 1 ou
  • 65 g unt
  • 65 g zahăr pudră
  • 65 g făină
  • 2 linguri afine

Mod De Preparare

Desert delicios inventat de francezi, madlenele se pregatesc repede si dispar si mai repede din farfurii.

1. Se amesteca faina cu zaharul si oul. Se topeste untul pâna devine maroniu, se lasa sa se raceasca un pic si se toarna peste faina. Se amesteca.

2. Apoi, se pun alcoolul si fructele spalate si uscate. Se amesteca din nou.

3. Se toarna aluatul în forme si se coace timp de 8 minute.

4. Se lasa în forme sa se racorească.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.