Păstrăvi la grătar

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 6 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru verde şi uscat
  • 2-3 lămâi
  • 3-4 lingurite ulei de măsline
  • 1 kg păstrăvi mici
  • 1 legatura mărar

Mod De Preparare

  1. Se curăţă păstrăvii, se spală bine în câteva ape şi se pun să se scurgă în sită. După ce s-au scurs, se condimentează cu sare, piper, usturoi pisat şi cimbru şi se lasă câteva minute la rece, până se pun la grătar.
  2. După ce au stat la rece, se iau pe rând şi se înfășoară în folie de auminiu. Se încinge grătarul, se unge cu ceapă proaspătă şi se pun păstrăvii.
  3. Se întorc la intervale de 5 minute, ca să nu se ardă. După ce s-au copt, se scot imediat din folie şi se aşază pe un platou.
  4. Pentru un gust deosebit, pe platou se aşază frunze de mărar proaspăt şi spălat, un rând de păstrăvi, felii de lămâie, se stropesc cu zeamă de lămâie şi cu puţin ulei de măsline. Se servesc cu mămăliguţă caldă.
Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)