Pudding cu fructe de pădure

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg amestec fructe pădure (coacăze roşii, struguri albi şi afine)
  • 400 ml iaurt
  • 200 ml frişcă
  • 200 ml apă
  • esenţă de vanilie
  • 2 pliculete gelatină

Mod De Preparare

1. Se spală separat toate fructele. Se prepară straturile de gelatină în funcţie de instrucţiunile de pe ambalaj.

2. După ce se dizolvă gelatina, se distribuie în patru boluri separate, în fiecare adugându-se: coacăzele roşii, afinele, strugurii albi, iar în ultimul recipient frişca cu iaurtul şi esenţa de vanilie.

3. Se suprapun straturile într-o formă, însă fiecare strat se ţine la frigider circa 12 minute pentru a se întări compoziţia. Apoi se toarnă stratul următor.

4. După ce răceşte îndeajuns, puddingul se pune pe farfuriuţe şi se ornează cu frunze de mentă şi diverse fructe.

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.