1. Se încinge cuptorul la foc iute. Se unge cu margarină o tavă de copt cu latura de circa 20 cm. Curmalele se pun într-un bol şi se toarnă peste ele apa fierbinte, ca să se înmoaie. Se lasă la temperatura camerei.
2. Făina, nucile, praful de copt şi sarea se amestecă bine. Se face o gropiţă în amestec, în care se pun curmalele stoarse şi pasate, oul, siropul, uleiul, margarină zeama de lămâie şi esenţele. Se amestecă bine totul, până se obţine o cocă omogenă. Se toarnă în tava de copt.
3. Se bagă tava în cuptor şi se lasă la foc potrivit cam 30-35 minute. Se scoate şi se lasă la răcit.
4. Între timp, se prepară un sirop din ingredientele de mai sus. Când prăjitura s-a răcit, se însiropează uniform cu jumătate din sirop. Se presară apoi nucile şi se pune deasupra prăjiturii restul de sirop.