1. Se trec pulpele printr-un jet de apă rece, se curăţă de pieliţe şi se crestează astfel încât să se pătrundă bine pe grătar. Se ung apoi cu grăsime şi se condimentează cu sare şi puţin piper. Se acoperă şi se lasă 5-10 minute la rece.
2. Între timp, se pregăteşte grătarul, care se unge cu grăsime. Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se toacă mărunt. Pasta de ceapă şi usturoi se înăbuşe în puţin ulei de măsline şi unt topit şi se adaugă apoi apa.
3. După ce a clocotit 3-4 minute, se adaugă sare, zahăr, piper şi sosul de soia şi se acoperă cu un capac. Se curăţă mango şi se pun pe grătar să se rumenească 2-3 minute, cât să fie suculente.
4. După ce se iau fructele, se pun pulpele şi se rumenesc pe ambele părţi. După ce s-au rumenit, se pun în sos împreună cu fructele. Se servesc ornate cu pătrunjel proaspăt.