Pui cu orez

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 piepţi de pui
  • 200 g mazăre
  • 2 morcovi
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă
  • 1 ardei
  • 200 g orez
  • 4 linguri ulei
  • 1 cubuleţ unt

Mod De Preparare

1. Se trece orezul prin 2-3 ape până se limpezeşte şi se pune la fiert cu apă de trei ori mai mult decât cantitatea de orez. Focul trebuie să fie mic ca să nu se prindă.

2. Între timp, se desface pieptul şi se taie bucăţele, se călesc în puţin ulei 5-6 minute pe o parte şi 5-6 minute pe cealaltă parte. Se scot cu spumiera şi se pun în cratiţa cu orez.

3. În uleiul în care s-a prăjit puiul, se pun ceapa, ardeiul tăiat cubuleţe şi morcovul ras şi se călesc câteva minute până se înmoaie, apoi se toarnă peste orez. Se adaugă şi mazărea fiartă şi se mai lasă câteva minute.

4. Înainte de a-l băga în cuptor, se pune un cubuleţ de unt şi se mai lasă cel mult 30 de minute. Se serveşte ornat cu busuioc.

Evaluează
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă