1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă, cu coajă cu tot, în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă, se lasă să se răcească şi se curăţă de coajă.
2. Pieptul de pui se curăţă de pieliţe, se spală şi se înăbuşă în puţin ulei cu apă, sare şi cimbru uscat şi măcinat. Se lasă la foc mic cât să capete crustă, apoi se dă de-o parte şi se acoperă cu un capac, să nu se usuce.
3. Caşcavalul se rade pe răzătoarea mică şi se amestecă cu smântâna până se obţine o cremă densă. Cartofii se taie felii mari şi se pun în tava tapetată cu unt.
4. Pieptul de pui înăbuşit se intercalează cu cartofii fierţi şi se acoperă cu crema de smântână şi caşcaval. Se condimentează cu frunzuliţe de cimbru proaspăt. Se lasă la cuptor să se rumenească şi se servesc cu ceapa roşie frecată cu sare şi oţet.