1. Se spală carnea de pui, se şterge şi se taie cubuleţe egale. Se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă, şi se lasă câteva minute să se macereze, la rece.
2. Separat, se curăţă ceapa şi se taie solzişori. Se căleşte în uleiul de măsline, până ce devine transparentă.
3. În ceapa călită, se adaugă cubuleţele de carne şi se călesc la foc mediu până se albesc. Se toarnă o jumătate de cană cu apă ca să fiarbă înăbuşit şi apoi se adaugă sosul de soia picant şi dulce şi se mai condimentează cu sare şi piper, după preferinţă. Se lasă în continuare să scadă, la foc mic.
4. Între timp, se alege orezul şi se pune apa să fiarbă cu sare. Când a început să clocotească, se adaugă orezul spălat şi se fierbe la foc mic ca să nu se lipeasă. Se amestecă cu mixul de legume fierte şi se serveşte cu carnea de pui în sos de soia.