Pui curry cu orez dulce

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in:

Ingrediente

  • 2 bucati piept de pui
  • 1 lingurita curry verde
  • 1 lingurita curry roșu
  • 1/2 lingurita seminţe de coriandru sau o jumătate linguriţă de amestec "5 condimente" (la alegere)
  • 4 linguri ulei de măsline extra virgin
  • 3 frunze uscate de lămâie
  • 1 felie lămâie verde
  • 2 boabe cardamom verde
  • 400 ml lapte gras (sau 200 ml lapte de nucă de cocos)
  • 300 g orez basmati
  • 3 flori anason stelat

Mod De Preparare

1. Uleiul de măsline se încinge în tigaie (de preferat wok).
2. Puiul spălat, uscat şi tăiat bucăţi se frige pentru 2 minute în acest ulei, până se albeşte bine pe toate părţile. Se aruncă apoi în tigaie condimentele proaspăt pisate în mojar şi un sfert din cantitatea de lapte.
3. Când începe să fiarbă, se adaugă boabele de cardamom şi frunzele de lămâie uscate. Se lasă să fiarbă în lapte până scade de tot, apoi se mai adaugă încă un sfert din lapte şi se pune curry-ul roşu. După ce scade, se mai pune un sfert din lapte şi curry-ul verde. La final, se pune laptele rămas şi felia de lămâie verde. Se lasă să fiarbă bine, sub capac, până când carnea începe să se prăjească.
4. Separat, se fierbe orezul basmati împreună cu un praf de sare şi cu anasonul stelat. Se pune orezul pe farfuria de servire, se face un cuib şi se toarnă puiul la mijloc. Se serveşte cald.