Pui dulce picant

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 linguri ulei vegetal
  • 4 felii piept de pui tăiate bucăţi mici
  • 4 ardei graşi roşii şi galbeni, tăiaţi felii subţiri
  • 2 cepe roşii tăiate felii
  • 100 g baby corn
  • 100 g mazăre păstăi gata fierte
  • 100 g ananas proaspăt, cuburi
  • 2-3 linguri sos chili

Mod De Preparare

Puiul dulce picant este nemaipomenit la ocazii speciale. Se face rapid şi are foarte multă savoare.

1. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie, de preferat de tip wok şi se adaugă bucăţile de pui. Se lasă cam 3 minute până se rumenesc uşor. Se scoate puiul şi se dă deoparte.

2. În aceeaşi tigaie se pun 2 linguri de ulei, se încinge şi se pune ceapa, iar după un minut ardeiul, lăsându-le încă 1-2  minute.

3. Se adaugă porumbul, mazărea păstăi şi ananasul împreună cu 1-2 linguri de apă şi se mai călesc 3-4 minute în continuare.

4. La final se pune sosul chili şi ulterior se adaugă bucăţile de pui şi se amestecă încontinuu timp de 3-4 minute. Se serveşte imediat.

Evaluează
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma