Mod De Preparare
Pui în crustă de parmezan – rețetă simplă, delicioasă, rapidă și extrem de gustoasă! O alternativă mai rapidă și mai sănătoasă la clasicul șnițel – mai ales dacă decizi să îl faci la cuptor în loc să prăjești în tigaie!
- Taie felii subțiri pieptul de pui. Asezonează fiecare bucată cu sare și piper.
- Pregătește 3 vase: în unul pune parmezanul ras, în unul ouăle bătute și în altul pesmetul. Toacă pătrunjelul și amestecă-l cu ouăle bătute, împreună cu rozmarinul.
- Încinge tigaia. Dă, pe rând, fiecare bucată prin: a) parmezan (scutură excesul); b) ouăle bătute (lasă excesul să se curgă); c) pesmet.
*Motivul pentru care scuturi excesul de fiecare dată? Dacă faci asta, nu mai riști să rămână puiul fără crustă atunci când îl pui la prăjit.
![pui in crusta de parmezan]()
4. Încinge puțin ulei în tigaie. Pune 2-3 bucăți de pui (nu înghesui mai multe, nu are rost. Decât dacă ai o tigaie mai mare) și lasă-le la prăjit 4-5 minute. (Dacă vezi că se prăjește prea repede crusta, dă focul mai mic). Întoarce pe partea cealaltă, mai lasă 5 minute la prăjit și scoate-le pe o farfurie.
Alte rețete delicioase pe bază de pui:
Pui Marengo
Pui cu ciuperci şi broccoli
Cordon Bleu de pui la cuptor