O combinație de care nu auzi prea des – lapte bătut și pui. Și e păcat. Deoarece alăturarea acestor două alimente rezultă una dintre cele mai delicioase și sănătoase feluri principale pe care le vei gusta vreodată! Pui la cuptor marinat în lapte bătut cu usturoi – o rețetă simplă cu aspect pspectaculos pe care oricine, chiar și cei mai nepricepuți bucătari, o va duce la capăt cu succes și cu minimum de efort!
Combină laptele bătut (sau laptele covăsit, eu îl folosesc mai des pe acesta, trebuie să recunosc) cu usturoiul pisat, pătrunjelul bine tocat (dacă nu găsești din acela proaspăt merge și cel uscat) sare și piper într- un vas și amestecă bine.
Pune ciocănelele de pui într-o pungă (dacă aveți din aceea care are „fermoar”, e mai mult ca perfect deoarece va trebui să o închizi etanș), toarnă marinata peste și scutură bine ca să o distribui egal. Scoate, pe cât posibil, cât mai mult aer din pungă, închide-o bine și dă-o la frigider timp de 24 de ore.
După ce a trecut timpul de marinat, preîncălzește cuptorul și toarnă tot conținutul pungii într-o tavă încăpătoare. Dă la cuptor pentru 30-45 de minute (în funcție de cuptorul tău, desigur).
Foto: 123rf
Alte rețete gustoase cu pui: