-puiul se spala bine, se condimentaza doar un pic,
-se infig in tepusa speciala pentru rotisor cartofii apoi se baga si puiul (prin partea din spate inspre fata)
-peste cartofi, in interiorul puiului se adauga o lingura de ulei de porumb sau de floarea soarelui, un pic de sare si un pic de piper si catetii de usturoi taiati felii
-se stabileste bine puiul pe tepusa (eu mai folosesc si scobitori…pt ajutor)
– se unge puiul cu o lingura de ulei de masline si apoi se condimenteaza dupa gust (restul de ulei il mai adaugati pe parcurs peste pui)
-se da la cuptorul incalzit in prealabil (acum, depinde de numarul de kg a puiului…cu cat este mai mare cu atat trebuie tinut mai mult)aproximativ 2-3 ore
– Pt a nu pierde uleiul si grasimea de la pui(cea care se scurge)va recomand sa puneti sub pui o tava cu cartofi taiati cuburi dati putin prin pesmet cu sare…sunt deliciosi…!!!
Sper sa va placa…
Trimisa de: Tanasa Georgeta