Pui în lapte à la Jamie Oliver

Retetă Pui în lapte à la Jamie Oliver

De erikachivu,

Ingrediente

  • 10 căței de usturoi cu tot cu coajă
  • coaja rasă de la 2 lămâi
  • 1 mână frunze de salvie
  • 1/2 bețișor scorțișoară
  • ulei de măsline
  • piper negru măcinat
  • sare de mare
  • 1 pui
  • 500 ml lapte

Mod De Preparare

Puiul în lapte à la Jamie Oliver este cea mai gustoasă friptură de pui și se face foarte ușor. Iată rețeta faimosului chef britanic:

  • Se preîncălzește cuptorul la aproximativ 190 de grade.

2. Puiul se condimentează bine și se prăjește ușor în ulei de măsline. Întoarce-l pe toate părțile până când prinde o culoare rumen-aurie.  În mod ideal, se folosește un recipient doar un pic mai mare decât puiul, ca să nu se piardă din nivelul sosului.

3.  După ce s-a prăjit, puiul se scoate pe o farfurie. Aruncă uleiul din recipient, dar atenție: acesta (recipientul) nu trebuie spălat.

4. Pune puiul înapoi în oală și adaugă și restul de ingrediente. Dă tava la cuptor timp de o oră și jumătate. Din când în când, mai stropește puiul cu sosul din oală. Coaja de lămâie ar trebui să 'taie' laptele, transformându-l într-un sos delicios, cum nu ai mai gustat vreodată.

  • Pentru servit, taie puiul pe farfurii și stropește-l cu sos din belșug. Se poate servi cu piure de cartofi, salate, legume la tigaie, etc.

Pui în lapte à la Jamie Oliver

Alte rețete de la Jamie Oliver:

Conopida și broccoli cu brânză a la Jamie Oliver

Prăjitură răsturnată cu prune a la Jamie Oliver

Caserola rapidă a lui Jamie Oliver

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.