Pui mexican

Retetă Pui mexican

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4-8 beţe de figărui
  • 600 g piept de pui
  • sare
  • piper
  • praf de chili
  • 2 ardei capia picanţi
  • 1 dovlecel cu coajă verde
  • 50 g unt cu sare
  • 3-4 roşii
  • 200 g ananas feliat proaspăt
Pentru mâncare
  • 3 roşii
  • 2 ardei
  • 2-3 căţei usturoi
  • 2 cepe roşii
  • 3-4 cartofi
  • cimbru verde
  • 3-4 linguri ulei de măsline

Mod De Preparare

1. Se curăţă cartofii şi restul legumelor pentru mâncare, se spală şi se taie felii medii. Se stropesc cu ulei, se condimentează cu sare şi piper şi se bagă în cuptor să se gratineze.
2. Separat, se taie pieptul de pui bucăţi potrivite, la fel şi ardeii, dovlecelul, roşiile şi ananasul şi se pun într-un bol. Se condimentează cu praf de chili, sare, piper roşu şi, la sfârşit, se adaugă untul topit şi răcit. Se amestecă şi se lasă la rece câteva minute. După ce au stat la macerat, se înfig pe beţele de frigărui şi se coc pe grătar. Se răsucesc la intervale de 5 minute până se rumenesc uniform.
3. Se verifică dacă s-au copt legumele din cuptor şi se servesc cu frigăruile picante. Se ornează cu frunzuliţe de cimbru verde.

Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.