Pui picant cu usturoi și lime

pui picant cu usturoi si lime

De Oana Savin,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • ¾ linguriță de sare
  • ¼ linguriță piper negru măcinat
  • ¼ linguriță de piper cayenne
  • 1/8 linguriță paprika
  • ¼ linguriță praf de usturoi
  • 1/8 linguriță pudră de ceapă
  • ¼ linguriță pătrunjel uscat
  • 4 bucăți piept de pui dezosat
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 3 linguri de suc de lime

Mod De Preparare

Un preparat încântător cu o ușoară atingere picantă. Va deveni rapid preferatul tău.

Mod de preparare

Într-un bol mic amestecă sarea, piperul negru, piperul cayenne, paprika, praful de usturoi, ceapa pudră și pătrunjelul. Dă pieptul de pui prin acest amestec.

Topește untul și uleiul de măsline într-o tigaie mare. Sotează pieptul de pui până devine auriu, aproximativ 6 minute pe fiecare parte. Stropește-l cu sucul de lime și un praf de usturoi pudră. Mai gătește-l încă cinci minute, punând în continuu sos din tigaie peste el.

Îl poți servi cu orez sau cu legumele preferate.

Poftă bună!

Sursă foto: 123rf.com

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete