1. Pentru început se pregăteşte puiul, se curăţă de pieliţe, se spală şi se scurge de apă. După ce s-a scurs bine, se unge şi în interior şi în exterior cu unt, sare şi piper. Pentru a fi fraged, se lasă la rece cât timp se prepară umplutura.
2. Următorul pas este prepararea compoziţiei cu ciuperci. Se curăţă ciupercile, se spală în câteva jeturi de apă şi se scurg de apă. Subliniez acest procedeu de fiecare dată, deoarece reprezintă un secret al bucătăriei, legumele şi carnea îmbibate de apă nu se prepară bine. Ciupercile se toacă mărunt şi se pun la călit cu puţin ulei şi ceapa tocată solzişori până capătă o culoare arămie. Se lasă la răcit şi între timp se toacă verdeaţa, se rade caşcavalul şi se pune pesmetul, sarea şi piperul şi se amestecă bine compoziţia.
3. Se dă drumul la cuptor să se încingă. Se scoate puiul şi se umple cu ciupercile, iar ca să nu iasă compoziţia din pui se prinde cu 2-3 scobitori.
4. Pe tavă se aşază puiul şi legumele tăiate, sare, piper, ulei şi puţină apă.
5. Se bagă la cuptor la o temperatură de 160 de grade şi se mai stropeşte din când în când cu sosul din tavă.
6. Spre sfârşit, se stropeşte puiul cu 4-5 linguri de vin alb şi puţin unt şi se mai lasă 5-10 minute. Se serveşte fierbinte cu garnitură de orez.