1. Se spală puiul, se curăţă de pieliţe şi se unge cu unt topit în interior şi pe exterior, apoi se condimentează pe toată suprafaţa cu sare, piper, rozmarin şi boia. Se acoperă cu o folie şi se lasă la rece.
2. Între timp, se pregătesc zarzavaturile, se spală, se dau prin răzătoarea mică, se taie mărunt şi se călesc la foc potrivit. Se curăţă şi ciupercile, se spală în câteva ape, se taie mărunt şi se pun şi ele la călit, 5 minute.
3. Separat, se curăţă orezul, se spală şi se pune peste zarzavaturi, adăugându-se apă puţin câte puţin. Se lasă câteva minute pe foc cât să se lege şi se umple puiul.
4. Se pune apoi puiul într-o tavă adâncă, se unge cu miere şi se stropeşte cu apă din când în când ca să nu se usuce. După ce s-a făcut, se aşază pe un platou ornat cu salată verde şi roşii, se taie cu grijă şi se serveşte cu garnitură de salată verde sau de varză.