Pulpă de miel cu fasole

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g pulpă de miel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 5-6 linguri ulei de măsline
  • 100 ml vin roşu dulce
Pentru garnitură
  • 400 g fasole albă uscată cu bobul mediu
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • rozmarin
  • 1 lingurita boia dulce

Mod De Preparare

1. Se trece bucata de miel printr-un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.
2. Se condimentează cu sare, piper, boia, cimbru şi se împănează cu usturoi. Se aşază în tava tapetată cu ulei, se stropeşte cu vinul roşu şi cu apă, dacă este nevoie, şi se bagă în cuptorul încins în prealabil.
3. Fasolea se alege şi se pune să se înmoaie în apă călduţă şi, după ce a stat câteva ore, se pune să fiarbă în 3-4 ape până se elimină toate toxinele.
4. Fasolea fiartă se căleşte în puţin ulei împreună cu ceapa roşie şi cu morcovul tăiat cubuleţe, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă să se înăbuşă în cuptor. Pulpa de miel se serveşte cu garnitura de fasole şi se ornează cu rozmarin.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.