1. Se spală carnea de miel, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie, se înţeapă uşor cu vârful cuţitului şi se unge cu grăsime. Se condimentează cu sare, piper şi cimbru şi se stropeşte cu vin roşu, dulce. Se aşază într-o tavă cu capac.
2. Separat, se curăţă ceapa şi usturoiul şi se împletesc în aşa fel, încât să formeze o plasă. Plasa de verdeaţa se aşază deasupra pulpei de miel şi se bagă la frigider aproximativ o oră, pentru a-şi lăsa zeama.
3. Între timp, se curăţă ardeii, se spală, se şterg şi se taie felii potrivite. Se încinge plita şi se coc câteva minute pe ambele părţi. Se presară sare şi se acoperă cu un prosop.
4. Se scoate tava din cuptor şi se ia plasa de usturoi, se aruncă şi, de jur împrejurul pulpei de miel, se aşază ardeiul copt. Se acoperă tava cu capacul şi se bagă în cuptor la o temperatură potrivită. Se stropeşte din când în când cu vin şi sosul din tavă. După ce s-a copt, friptura se serveşte cu garnitura de ardei şi ornată cu rozmarin proaspăt.