1. Pulpele de pui se curăţă de pieliţe, se spală bine, se crestează şi se condimentează cu sare, piper, boia dulce şi iute, se împănează cu usturoi şi frunzuliţe de rozmarin.
2. Se aranjează într-o tavă, se stropesc cu ulei şi puţină apă şi se bagă în cuptorul încins să se rumenească.
3. Separat, se spală cartofii şi se pun să fiarbă în coajă, în apă cu sare. După ce au fiert, se lasă la răcit câteva minute, se curăţă şi se taie cubuleţe.
4. Ceapa roşie se taie fideluţă şi se căleşte în uleiul de măsline. Se adaugă pasta de roşii, condimentele, ardeiul capia pasat şi apoi cartofii fierţi. Se amestecă uşor să nu se fărâme. După ce s-au preparat şi cartofii ţărăneşti şi fasolea fideluţă, se scot pulpele şi se servesc ornate cu pătrunjel.