1. Pulpele se curăţă, se spală şi se lasă la scurs. Se condimentează cu sare şi boia de ardei dulce, apoi se pun la rece 30 minute. Între timp, ceapa se curăţă şi se spală. Usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Ardeiul gras se curăţă de seminţe şi se spală. Roşiile se spală. Se încinge cuptorul.
2. Pulpele de pui se prăjesc în ulei, apoi se scot şi se pun într-o tavă. O ceapă se toacă mărunt şi se căleşte în uleiul rămas în tigaie. Se adaugă usturoiul şi se stinge cu puţină apă. Se pune pasta de roşii şi se mai lasă pe foc câteva clocote.
3. Se toarnă sosul peste pulpe şi se pun la cuptor 10 – 15 minute. Se condimentează cu piper proaspăt măcinat şi se mai lasă 5 minute. Friptura se serveşte rece, cu salată de roşii, ardei şi ceapă.