Pulpe de pui cu legume

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 pachet pulpe de pui
  • sare
  • boia
  • cimbru
  • 50 g unt
  • piper
  • orez
  • 1 ceapă roşie
  • 2 vinete
  • 4 gogoşari
  • 300 g anghinare
  • salată verde
  • ulei de măsline

Mod De Preparare

1. Se curăţă pulpele de pui de pieliţe, se trec printr-un jet de apă, se înţeapă cu vârful unui cuţit ascuţit sau cu furculiţa, ca să se pătrundă bine şi se ung cu untul topit în prealabil.

2. Se condimentează cu sare, piper, cimbru, se acoperă cu ceapa roşie tăiată solzişori, se împachetează în folie şi se lasă câteva minute la frigider.

3. Separat, se spală legumele, se curăţă de codiţe, se stropesc cu unt topit şi se condimentează cu sare. Se pun pe grătarul încins şi se lasă să se rumenească.

4. Între timp, se prăjesc şi pulpele de pui la foc potrivit, se scot, se scurg de ulei şi se servesc alături de salată verde şi garnitură de orez. Se ornează cu felii de roşii şi frunze de pătrunjel.

Evaluează
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.