Punch de Crăciun

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 litru vin roşu
  • 1 portocală
  • 1 măr
  • 50 g zahăr
  • 4 pere uscate
  • 2 rodii
  • 1 baton de vanilie
  • 1 lingurita chimen
  • 5 cuişoare
  • anason
  • 100 ml rom

Mod De Preparare

1. Se spală portocala, merele şi rodiile. Portocala se şterge, se dă coaja pe răzătoare şi se taie în felii rotunde. Merele şi rodiile se taie în sferturi.

2. Se toarnă vinul într-o oală. Se adaugă fructele, zahărul, perele uscate şi coaja rasă de portocală. Cuişoarele, anasonul, chimenul şi batonul de vanilie se pun într-un săculeţ de tifon, care se aşază în vasul în care sunt celelalte ingrediente.

3. Se lasă la fiert la foc mic aproximativ 10 minute. Se trage deoparte, se iau fructele cu un polonic, se pun în pahare şi se toarnă deasupra lichidul cald.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare