Punci cu fructe

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g nectarine, piersici sau mere
  • 100 g miere de albine
  • 50 ml rom
  • 500 ml vin alb
  • 2 lămâi
  • apă minerală
  • câteva frunze de mentă sau busuioc

Mod De Preparare

1. Se aleg fructe proaspete şi bine coapte. Nectarinele se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie feliuţe subţiri. Lămâile se spală foarte bine şi se taie rondele.

2. Nectarinele şi lămâia astfel pregătite se pun într-un bol mare. Se stropesc cu rom, apoi se toarnă peste ele vinul în care s-a dizolvat mierea de albine. Se acoperă şi se păstrează la rece o oră. Cine doreşte mai poate adăuga câteva frunze de mentă sau busuioc.

4. Când se serveşte, se pune în pahare cu fructe şi apă minerală, fiecare după preferinţă.

Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)