Punci cu vin şi sirop de căpşuni

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 600 ml vin roşu
  • 4 lingurite sirop de căpşuni
  • 1 portocală mare
  • 1 lămâie
  • 2 bucati scorţişoară
  • 6 cuişoare
  • 80 ml rom

Mod De Preparare

1. Într-o cratiţă, se pun vinul şi siropul de căpşuni. După ce se amestecă puţin, se adaugă scorţişoara şi cuişoarele. Se pune vasul pe foc şi se lasă până ce începe să fiarbă.

2. Portocala şi lămâia, bine spălate, se taie felii şi se pun în vinul condimentat. Ca să nu se evapore, romul se va adăuga cu puţin timp înainte de a fi servit.

3. Punciul se strecoară şi se toarnă într-un vas transparent. Se pune în pahare termorezistente cu un polonic şi se serveşte cu felii de lămâie. Acest punci este foarte potrivit pentru a fi servit la desert.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!