1. Se ia pieptul de raţă, se curăţă şi se spală în 2-3 jeturi de apă rece. Se crestează uniform astfel încât să se pătrundă şi să dea şi un aspect plăcut preparatului. Se unge cu unt pe toată suprafaţa şi se condimentează cu piperul roşu şi negru măcinat.
2. Se stropeşte apoi cu vinul spumos şi se perpeleşte în tigaia unsă cu ulei sau unt. Se lasă 3-4 minute pe fiecare parte şi apoi se scot bucăţile într-o tavă termorezistentă, care se introduce în cuptorul încălzit în prealabil. Se stropeşte din când în când cu sosul din tavă ca să nu se usuce.
3. Separat, se curăţă portocalele, se feliază şi se călesc în untul topit cu zahărul. Se adaugă un praf de sare şi se lasă să fiarbă 5-10 minute.
4. După ce s-a rumenit pieptul de raţă, se scoate din cuptor şi se serveşte cu sosul de portocale. Se ornează cu salată verde sau cu garnitură de salată verde.