Se curăţă pulpele de pieliţe, se spală şi se lasă de seara până dimineaţa la macerat cu sare, piper, cimbru, zahăr, ulei şi vin roşu şi o picătură de oţet aromatic.
După ce au stat la macerat, se pun în tavă, se stropesc cu 2-3 linguriţe de apă fiartă, se adaugă usturoiul şi ceapa tocate mărunt, ardeii tăiaţi cubuleţe, se acoperă cu un capac şi se lasă la cuptor la temperatură medie.
Coacerea trebuie să fie lentă, ca să se pătrundă bine. În acest timp, se curăţă păstăile, se rup pe jumătate, morcovii se curăţă, se taie cu un cuţit special şi se pun să fiarbă în apă cu sare.
După ce au fiert, se scot în sită, se scurg şi se călesc în unt, se stropesc cu zeamă de lămâie şi se condimentează cu sare şi piper. Se servesc cu pulpiţele de raţă şi se ornează cu pătrunjel verde.