1. Se trece bucata de rasol prin câteva jeturi de apă rece, se curăţă de toate pieliţele şi se pune la fiert în apă, la foc mic, acoperită cu un capac.
2. Până să înceapă să fiarbă, se ia spuma de 2-3 ori, se pun zarzavaturile întregi, curăţate şi spălate, şi se lasă să fiarbă la aceeaşi temperatură.
3. După ce a fiert carnea, se scoate şi se unge cu untul topit, se sărează, se înfăşoară în hârtie de copt şi apoi se acoperă cu un prosop de bucă tărie ca să fie fraged. Se scot cartofii şi morcovii şi se taie cubuleţe.
4. Separat, se prepară sosul din maioneză, sare, piper, muştar şi lămâie. Se spală salata, se rupe în bucăţi mari şi se taie carnea felii. Se serveşte cu garnitură de cartofi, morcovi şi sos şi se ornează cu felii de ardei şi cu frunze de salată şi pătrunjel.