1. Cuptorul se încălzeşte. Într-o tigaie se încinge uleiul şi se prăjesc ceapa, usturoiul şi ardeiul iute timp de 5 minute. Se ia de pe foc şi se amestecă cu celelalte ingrediente pentru aromat.
2. Această compoziţie se introduce în raţă, prin zona gâtului, apoi se acoperă cu piele şi se coase. Ce rămâne poate fi pus în tavă alături de raţă.
3. Raţa se cântăreşte. Timpul de prăjire se calculează astfel: pentru fiecare 500 g, trebuie lăsată 15 minute la cuptor. Se aşază într-o tavă unsă, cu pieptul în jos.
4. Cu 30 de minute înainte de a fi gata, se întoarce pe partea cealaltă. La expirarea timpului, se scoate din cuptor, se aşază pe un platou şi se acoperă cu folie de aluminiu. Se lasă aşa 15 minute. Se serveşte de preferinţă cu felii de lămâie şi de portocală.