Ravioli cu ciuperci

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 lingurita făină
  • 100 ml lapte dulce
  • 75 g unt
  • nucşoară
  • 100 g parmezan
Pentru sos
  • 300 g ciuperci
  • 30 ml ulei de floarea-soarelui
  • 600 g ravioli cu brânză
  • 30 g brânză cedar
  • 1-2 fire de pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Ravioli se pun să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei. Se lasă să clocotească conform indicaţiilor de pe cutie şi, după ce au fiert, se scot în sită să se scurgă. Se trec printr-un jet de apă rece.
2. Separat, se topeşte untul într-o crăticioară, se adaugă făina cernută, laptele călduţ, parmezanul, brânza cedar şi, după ce a căpătat consistenţa unei ciulamale, se ia de pe foc şi se lasă să se răcorească.
3. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Între timp, se curăţă ciupercile, se taie feliuţe subţiri şi se călesc în 2-3 linguriţe de ulei. Se condimentează cu sare şi piper după gust şi, după ce s-au înăbuşit bine, se iau de pe foc.
4. Se pun ravioli într-un bol, se adaugă ciupercile şi se acoperă cu sosul alb. Se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel proaspăt.

Evaluează
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.