Reţetă: Salată de cartofi cu ţelină

De Ileana,

Ingrediente

  • 150 g cartofi fierţi
  • 1/4 bucata ţelină
  • 50 g ciuperci
  • 50 g şuncă de pui
  • 1 lingura ulei de măsline
  • sare
  • piper măcinat
  • 4 bucati ridichi

Mod De Preparare

► Se curăţă de coajă cartofii fierţi şi se taie în bucăţi mari (dacă cartofii sunt mici, se taie jumătăţi).
Se pun într-un castron şi se adaugă toate celelalte ingrediente – ţelina tăiată felii subţiri, ridichile şi ciupercile (crude sau călite în puţin ulei, în funcţie de gust).
► La sfârşit se adaugă bucăţelele de şuncă de pui. Se asezonează cu sare, piper şi ulei de măsline. Se serveşte rece.
Dacă vrei să faci o salată vegetariană, poţi înlocui bucăţile de şuncă de pui cu tofu cubuleţe, pe care le fierbi înainte în puţină apă cu condimente.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.