1. Se curăţă ţelina, pătrunjelul, ceapa, prazul, cartofii şi dovleceii, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi 2 linguriţe ulei de măsline. Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite cu un capac.
2. Separat, se prepară crutoanele din pâine neagră cu seminţe. Se taie cubuleţe, se stropesc cu unt sau ulei de măsline şi cu boia iute amestecată cu cimbru uscat. Se lasă la cuptor să se rumenească.
3. Se verifică dacă au fiert legumele, se scot din oală cu spumiera, ceapa şi prazul se dau de-o parte iar restul se pasează cu blenderul. Se obţine o cremă fină şi se adaugă zeama în care au fiert.
4. Supa-cremă se mai lasă să dea în 2-3 clocote, se condimentează cu sare şi piper, după gust, se ornează cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt şi se serveşte cu crutoanele aromate.