Vișinată

Vișinată

Ingrediente

  • 2 kg vișine
  • 1,2 l apă
  • 1,2 kg zahăr
  • 1,2 l alcool rafinat de cel puțin 70 de grade/țuică/palincă

Mod De Preparare

Vișinata este o băutură alcoolică îndrăgită de foarte mulți români, mulțumită gustului său dulce și rafinat, care aduce aminte de un desert.

La bază, vișinata este o băutură preparată din vișine fermentate amestecate cu zahăr și alcool. Este deosebit de aromată și fructată și culoarea sa variază de la roz la roșu.

Vișinata se servește de regulă ca aperitiv, însă merge la fel de bine și ca desert. Deși poți să o cumperi și de la magazin, vișinata pregătită în casă are o aromă cu adevărat deosebită, care aduce aminte de serile de vară târzii petrecute la țară.

Iată cea mai ușoară rețetă de vișinată de casă:

  1. Spală bine vișinele și așază-le pe fundul unei damigene. Peste ele, adaugă un strat de zahăr. Continuă să pui vișinele și zahărul în straturi, până când vasul este umplut pe trei sferturi.
  2. Acoperă vasul cu un tifon. În acest fel, nu vor veni insecte la el. Pentru următoarele 10 zile, lasă vasul într-un loc însorit, la o temperatură între 20 și 30 de grade Celsius. Amestecă zilnic de două ori în damigeană cu o lingură de lemn.
  3. După ce au trecut 10 zile, adaugă apa și alcoolul peste vișinele fermentate.
  4. Pune un dop la damigeană și las-o într-un loc uscat și ferit de razele soarelui pentru aproximativ 60 de zile.
  5. Când a trecut și această perioadă, strecoară lichidul din damigeană și toarnă-l în recipiente de sticlă.
  6. Savurează vișinata la ocazii speciale, alături de cei dragi.

Sursa foto: 123rf.com

Evaluează