Reţete: Aperitive picante

Retetă Reţete: Aperitive picante

De Ileana,

Ingrediente

  • 250 g margarină
  • 400 g făină
  • piper boabe măcinaz
  • 1 lingurita amoniac
  • 250 ml apă minerală
  • zeama de la o lămâie
  • rozmarin pentru ornat
  • ardei iute pentru ornat

Mod De Preparare

1. Se cerne făina, apoi se face o gaură la mijloc în care se adaugă sarea, margarina, apa minerală, praful de copt stins în oțet sau zeamă de lămâie și boiaua iute. Se încorporează toate ingredientele până se obține un aluat potrivit.
2. Se încinge cuptorul între timp, se pregătesc formele și se toarnă compoziția cu ajutorul unui poș cu șpriț.
3. Se coc aproximativ 40 de minute și apoi se scot pe un platou. Se lasă să se răcorească și se servesc ornate cu rozmarin şi ardei iute.

Evaluează
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă