Reţete: Budincă de macaroane

De Ileana,

Ingrediente

  • 400 g paste
  • 400 g brânză de vaci
  • 3 bucata ouă
  • 50 g unt
  • sare
  • 4 linguri zahăr tos
  • unt pentru tapetat tava

Mod De Preparare

1. Se fierb pastele conform indicațiilor de pe ambalaj. Se scot apoi în sită și se dau prin jet de apă rece.
2. Separat, se amestecă brânza cu pastele. Se adaugă ouăle bătute spumă și untul moale. Se încorporează toate ingredientele și se mai adaugă sare, dacă mai este nevoie.
3. Se tapetează tava cu unt. Se toarnă compoziția în tavă, se întinde uniform și se bagă în cuptorul încins. Se coace la 180°C, aproximativ 40 de minute. Se servește ornată cu frunzulițe de mentă.

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.