Reţete: Cartofi copţi cu migdale şi busuioc

De Ileana,

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • sare
  • 4 linguri ulei
  • 60 g fulgi de migdale
  • frunze busuioc
  • 300 ml smântână
  • sare
  • 1 legatura busuioc

Mod De Preparare

► Se folosesc cartofii de aceeaşi mărime (medie). Se spală, se curăţă de coajă şi se taie jumătăţi. Se usucă şi se pun într-un castron. Se stropesc cu ulei, se adaugă chimen, sare şi se amestecă.
► Se pun cartofii în tava de copt şi se pun în cuptorul preîncălzit, la 130°C. Se coc aproximativ 35 de minute. La jumătatea timpului, se pun şi fulgii de migdale (sau migdalele tocate).
► Între timp se prepară sosul de busuioc. Se amestecă smântâna cu busuiocul tocat mărunt, cu sare şi piper. Se amestecă şi se repartizează în castroane.
► Se pun cartofii pe farfurii şi se garnisesc cu frunze de busuioc.
Foloseşte frunze de busuioc proaspăt pentru un gust cu adevărat rafinat, atât pentru sos cât şi pentru ornat.

Evaluează
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma