Reţete: Ciorbă de viţel cu ardei iute

De Ileana,

Ingrediente

  • 1 kg rasol de vită
  • 2 bucati ardei capia
  • 2 bucati cepe roşii
  • 2 bucati morcovi
  • 1 bucata ţelină
  • 1 legatura suc de roşii
  • 200 g fasole albă păstăi
  • 2 lingura ulei de măsline
  • 4 bucati ardei iute
  • sare, piper negru

Mod De Preparare

1. Se spală rasolul și se pune să fiarbă în apă cu o linguriță de sare, la foc potrivit.
2. Se curăță legumele, se spală, se taie și se fierb împreună cu carnea. Se adaugă sare, piper și două lingurițe de ulei.
3. Separat, se clocotește sucul de roșii și, la final, se amestecă cu ardeii iuți. Se verifică dacă s-a fiert carnea.
4. Rasolul se curăță de carne și se taie cubulețe. Se pun în ciorbă alături de sucul de roșii şi ardeii iuţi și se mai dă în câteva clocote 5-10 minute, apoi se ia de pe foc.

Evaluează
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.