Reţete cu piept de pui la cuptor – simple și rapide

Reţete cu piept de pui la cuptor – simple și rapide

Ingrediente

Mod De Preparare

Rețetele noastre cu piept de pui la cuptor te vor ajuta să obții mese delicioase și gustoase. Pieptul de pui este o alegere excelentă pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată. Cu un conținut scăzut de calorii și bogat în proteine de înaltă calitate, pieptul de pui poate fi o sursă valoroasă de nutrienți esențiali pentru organism.

O porție de 100 de grame de piept de pui conține aproximativ 165 de calorii și furnizează aproximativ 31 de grame de proteine, ajutând la construirea și repararea țesuturilor musculare. De asemenea, pieptul de pui este o sursă bună de vitamina B6 și niacină, care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și metabolismului energetic. Prin includerea pieptului de pui în alimentație, poți obține beneficii precum creșterea masei musculare, menținerea senzației de sațietate și susținerea unui sistem imunitar sănătos.

Piept de pui umplut – rețeta de cuptor

Timp de preparare: 25 min

Timp de gatire: 20 min

Gata in: 45 min

INGREDIENTE

4 bucăți de piept de pui

1 conservă de roșii

2 ouă

făină

pesmet

ulei

cașcaval ras

busuioc

sare

piper

Cum se prepară pieptul de pui umplut

1. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

2. Pieptul de pui se sărează și se piperează.

3. Se face un buzunar lateral în fiecare piept de pui cu ajutorul unui cuțit ascuțit.

4. Bucățile de piept de pui se umplu cu cașcavalul ras (se poate folosi mozarella sau parmezan). Se prinde buzunarul creat cu câteva scobitori pentru a preveni desfacerea.

5. Într-o tigaie se încinge uleiul.

6. Separat, se pune făina într-o farfurie adâncă. Același lucru se face și pentru pesmet. Într-o farfurie separată se bat ouăle.

7. Bucățile de piept de pui se trec, pe rând, prin făină, ou bătut și pesmet și se rumenesc în tigaie.

8. Pieptul de pui se scoate pe hârtie de bucătărie.

9. Într-o tavă potrivită pentru cuptor se adaugă roșiile tocate din conservă. Se așază pieptul de pui peste. Se ung cu sosul de roșii din tavă.

10. Se adaugă cașcaval ras și frunzele de busuioc tocate peste pieptul de pui.

11. Pieptul de pui umplut se gătește timp de 20 de minute.

Piept de pui la cuptor cu pesto și cașcaval – rețeta perfectă pentru cină

Timp de preparare: 25 min

Timp de gatire: 20 min

Gata in: 45 min

INGREDIENTE

350 g piept de pui

1 roșie coaptă

1 borcan pesto verde

300 g cașcaval ras

sare piper

Cum se face pieptul de pui la cuptor cu pesto și cașcaval

1. Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

2. Pieptul de pui se taie (se deschide) ca o carte cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit. Se așază într-o tavă potrivită pentru cuptor.

3. Se adaugă sare și piper peste pieptul de pui.

4. Pieptul de pui se unge cu sosul pesto.

5. Se taie roșia felii și se adaugă peste sosul pesto.

6. Totul se acoperă cu cașcaval ras adăugat cu generozitate.

7. Pieptul de pui cu pesto și cașcaval se dă la cuptor pentru 25-30 de minute la 200 de grade Celsius căldură sus și jos.

8. Se servește alături de un pahar de vin rosé.

Piept de pui gratinat la cuptor – cea mai simplă și rapidă rețetă

Timp de preparare: 15 min

Timp de gatire: 15 min

Gata in: 30 min

INGREDIENTE

4 bucăți piept de pui

4 felii mozarella maturată

1 linguriță oregano

ulei

sare

piper

Cum se prepară pieptul de pui gratinat la cuptor

1. Pieptul de pui se frăgezește cu ajutorul ciocanului de șnițel. Se sărează și se piperează după gust.

2. Se încinge puțin ulei într-o tigaie. Se rumenește pieptul de pui pe ambele părți fără a se găti în întregime.

3. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

4. Se așază pieptul de pui într-o tavă de cuptor. Peste fiecare bucată de piept de pui se pune câte o felie de mozarella.

5. Pieptul de pui se gătește până ce mozarella s-a topit.

6. Pieptul de pui gratinat la cuptor se servește lângă o salată sau o granitură de cartofi copți.

Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot