Reţete: Frigărui de porc cu mere şi lămâi

frigarui de porc cu mere si lamaie

De Ileana,

Ingrediente

  • 3 linguri muştar
  • suc de portocale
  • ulei de măsline
  • 3 bucati lamâi
  • 3 bucati mere
  • sare
  • 500 g carne de porc
  • 100 ml smântână

Mod De Preparare

► Se spală carnea şi se scurge de apă, se taie cubuleţe şi se asezonează cu sare şi piper.
► Se spală merele, se scot sâmburii şi se taie în sferturi. Lămâile spălate în apă fierbinte se taie felii, apoi fiecare felie în jumătate.
► Se bagă beţele de lemn pentru frigărui în apă, pe care se înfig apoi, alternativ, bucăţelele de carne şi de fructe.
► Se prăjesc frigăruile în ulei încins (10-12 minute pe fiecare parte), la foc mic. Se servesc cu sos (preparat din suc de portocale, muştar şi smântână, amestecate bine).

Evaluează
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.