Reţete: Risotto cu păstrăv

De Ileana,

Ingrediente

  • 1 lingura făină
  • 2 linguri suc d e lămâie
  • 2-3 bucati file păstrăv
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • 600 ml supă de peşte
  • 300 ml vin alb
  • 1 legaturi unt
  • 1 bucata ceapă
  • 250 g orez risotto
  • 4 linguri ulei
  • frunze de salvie

Mod De Preparare

►Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Se încinge untul într-o crăticioară, se căleşte puţin ceapa, apoi se pune orezul şi se amestecă rapid. Se toarnă vinul alb şi supa de peşte şi se fierbe până când este gata orezul şi a scăzut zeama. La servire, se decorează cu pătrunjel tocat.
► Peştele se taie în bucăţi, se stropesc cu sucul de lămâie, se asezonează cu sare şi piper, apoi se dă prin făină. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se pun bucăţile de file de păstrăv, care se prăjesc câte 3 minute pe fiecare parte. Se iau de pe foc şi se scurg bine de ulei.
► Se repartizează orezul de farfurii şi în mijloc se pune câte o bucată de păstrăv. Se decorează cu frunze de salvie.

Evaluează
Trucuri culinare

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma