Reţete: Roşii umplute cu carne

De Ileana,

Ingrediente

  • 600 g carne tocată
  • 1 bucata căpăţână usturoi
  • 1 legatura ceapă verde
  • 1 bucata crenguţă busuioc proaspăt
  • 5 linguri ulei de măsline
  • sare, piper
  • 2 bucata ardei capia
  • 3 linguri bulion
  • 8 bucata roşii mari

Mod De Preparare

1. Se spală roşiile şi se scoate miezul. Se lasă să se scurgă cu gura în jos.
2. Se curăţă usturoiul, ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Se călesc în uleiul de măsline şi se adaugă treptat carnea de vită tocată. Se înăbuşă cu apă călduţă şi, după ce a fiert, se pun bulionul şi ardeii capia pasaţi cu blenderul. Se condimentează cu sare şi piper.
3. Se umplu roşiile cu carne, se acoperă cu pălăriuţe din felii de roşii şi se bagă în cuptorul încălzit. După ce s-au rumenit, se servesc cu busuioc proaspăt.

Evaluează
Trucuri culinare

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)